איך מכינים פנקייק? אוסף מתכוני פנקייקים

פנקייק

הגיע הזמן ללמוד איך להכין את המאכל המושלם שמתאים לבוקר, צהריים, או ערב. הרבה אנשים נרתעים מהכנת פנקייקים. זה נשמע מסובך, מלוכלך, או נראה לנו שזה ייקח יותר מדי זמן. אבל ברגע שאנחנו מוצאים את המתכון הנכון, שמסתדר לנו והתוצאה הסופית היא פנקייקים בדיוק כמו שאנחנו אוהבים – אין ברירה אלא לאמץ את המתכון ולבנות איתו עתיד.

אז איזה פנקייק תרצו להכין?

טבעוני ו(יחסית) בריא – פנקייק בננה

למתכון הזה תצטרכו:

  • 480 גרם קמח רגיל
  • 4 כפיות סודה לבישול
  • 1 כפית מלח ורוד
  • 1 כפית קוקוס קלוי
  • חופן קשיו
  • 5 בננות
  • 480 גרם חלב שקדים

שימו את הקשיו בבלנדר לכמה שניות או שתקצצו אותם דק. תמעכו את הבננות עם הקוקוס והקשיו, ואז תערבבו פנימה את שאר המרכיבים.

חממו מעט שמן קוקוס במחבת עד שהוא יהיה חם מאוד. הכניסו כמויות קטנות של הבלילה אל המחבת עם כף, ומחצו את הבלילה כדי שהיא תהיה שטוחה.

תתגנו את הפנקייק עד שהם יקבלו צבע זהוב בכל צד.

המתיקות של הפנקייקים האלה מגיעה מהבננות, אבל ניתן להשתמש במעט סוכר קוקוס בבלילה, או לאכול את הפנקייקים עם סירופ מייפל או משהו מתוק אחר.

פשוט וקלאסי

  • כוס קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • כפית מלח
  • ביצה אחת (ערבבו אותה מראש)
  • כוס חלב
  • 2 כפות שמן צמחי

ערבבו קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה גדולה. הכינו "בור" במרכז והכניסו לתוך את החלב, ביצים, ושמן. ערבבו עד שתקבלו בלילה חלק.

חממו מחבת עם שמן על אש בינונית-גבוהה. מזגו את הבלילה אל המחבת – בערך רבע כוס לכל פנקייק. תטגנו כל פנקייק עד שהם יהיו זהובים בשני הצדדים והגישו חם.

הנורבגי

ללא אבקת אפייה, מה שתקבלו זה משהו בין פנקייק לקרפ.

תצטרכו:

  • 3 ביצים
  • כוס וחצי חלב
  • כוס קמח
  • רבע כפית מלח
  • כפית סוכר

ערבבו את הביצים וחלב בבלנדר (בלי להפעיל אותו). לאחר מכן, הוסיפו את הקמח, מלח, וסוכר, ואת תפעילו את הבלנדר על שהתערובת תהיה חלקה.

חממו מחבת מעל אש בינונית-גבוהה, והוסיפו ספריי בישול או חמאה. הוסיפו כרבע כוס מהבלילה למחבת כל פעם, תשחקו עם המחבת עד שהבלילה תכסה את תחתית המחבת (או מחצו את הבלילה עם כף). לאחר כ-30 שניות, או כשהחלק העליון נראה יבש, תהפכו את הפנקייק כדי לבשל את הצד השני.

השוקולדי

אם בא לכם להשתדרג ולהתפנק, מה יותר טוב מלהתחיל את הבוקר עם פנקייק שוקולדי ומתוק?

  • 185 גרם קמח (כוס ושליש)
  • 25 גרם אבקת קקאו – כרבע כוס
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • רבע כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 65 גרם סוכר
  • כוס חלב (240 מ"ל)
  • כפית תמצית וניל
  • 85 גרם שוקולד צ'יפס
  • 3 כפות שמן או 45 גרם חמאה נמסה

ערבבו את הקמח, קקאו, אבקת אפייה, ומלח בקערה גדולה.

בקערה אחרת, ערבבו את הביצים וסוכר. לאחר מכן הוסיפו חלב, שמן (או חמאה) ותמצית וניל.

ערבבו את המרכיבים הרטובים יחד עם היבשים וערבבו עד שיוצאת בלילה אחידה ולחה. תזהרו לא לערבב יתר על המידה.

בשלב הזה ניתן לערבב פנימה שוקולד צ'יפס או שברי שוקולד.

חממו מחבת מעל אש בינונית והוסיפו שמן או חמאה. הוסיפו רבע כוס מהבלילה. לאחר דקה או שתיים אמורות להופיע בועות על החלק העליון. אם נדמה כי החלק התחתון מבושל, הפכו את הפנקייק בזהירות ובשלו את הצד השני.

הוסיפו שמן או חמאה למחבת לפני כל פנקייק.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.