האם בריא או לא בריא לאכול פירות בבוקר?

אכילת פירות בבוקר

לאכול בננה על הבוקר או לא? יש הרבה מידע סותר ושגוי שרץ באינטרנט ומפה לאוזן, וקשה לדעת למה להאמין. יש שאומרים שצריך לאכול פירות בעיקר אחרי ארוחות, ויש שיגידו שחובה לאכול פירות דווקא על בטן ריקה. אז איך נדע?

מבחינה מדעית, זה לא כל כך משנה מתי ביום תאכלו את הפרי שלכם. המיתוס הכי פופולרי, זה שאם תאכלו פרי כקינוח או יחד עם מזון אחר, הפרי יגרום לכך שהאוכל יתעכל לאט יותר, ובכך הפרי "ישב" ו"יירקב" לכם בקיבה.

אומנם יש בפירות סיבים תזונתיים רבים, אשר מאטים את תהליך העיכול, אך מחקרים מראים שלא בהרבה, ובוודאי שלא באופן שיגרום למזון שאכלתם או לפרי עצמו לשהות בקיבה זמן ארוך מדי.

בנוסף, האטת תהליך העיכול מסייעת לאנשים לעכל טוב יותר את המזון ולהרגיש מלאים לאורך זמן רב יותר, וזו אחת הסיבות לכך שחשוב לאכול פירות ומזונות אחרים עם סיבים, לעומת פחממות פשוטות כמו לחם לבן, עוגות ופסטה.

פירות – לפני או אחרי הארוחה?

מיתוס נוסף הוא שאכילת מזון לפני או אחרי ארוחה משפיעה על כמות הויטמינים אשר נספוג, ולכן חשוב לאכול פירות על בטן ריקה. אל תדאגו – לא עומד מאחורי זה דבר, ולא באמת משנה אם תאכלו פירות לצד מזון אחר, מלבד לתחושת השובע שלכם.

לגבי השעה ביום, יש הטוענים שהזמן האידיאלי לאכילת פירות הוא בבוקר, ויש שיגידו שאחר הצהריים כאשר מתרחשת נפילת אנרגיה. גם כאן מדובר בהעדפה אישית ולא עובדה מדעית.

זה נכון שהסוכר בפירות יכול לתת בוסט של אנרגיה. הרבה אנשים רגילים לאכול דגני בוקר ושאר מאכלים מתוקים לצורך אותה מטרה, או שותים קפה כדי להתעורר. אך בניגוד למאכלים האלה, פירות מלאים בסיבים ולא יגרמו לכם לנפילה באנרגיה לאחר כמה שעות. לכן, אכילת פירות בבוקר יכולה דווקא להיות דרך מעולה להתעורר ולהישאר אנרגטיים במהלך היום.

בסופו של דבר, מומלץ פשוט להקשיב לגוף ולעשות מה שמרגיש נכון. יש אנשים שאוהבים לאכול פירות בבוקר ומדווחים על אנרגיה ותחושה רעננה לאורך היום, ואף ירידה בחשק למתוק. אחרים מספרים שהם מרגישים דווקט ירידה ברמת הסוכר ובאנרגיות. לכן, מה שמתאים לאחד לא בהכרח יתאים גם לאחר.

רעיונות לארוחות בוקר עם פירות

ניתן לשלב פירות בארוחת בוקר מלאה שתשאיר אתכם שבעים לאורך זמן. צירפנו כאן מספר דוגמאות:

  • ניתן להכין שייק מושקע עם פירות, ולשלב בתוכו עלים ירוקים, שיבולת שועל, חמאת בוטנים או אגוזים. חמאת בוטנים, אבקת קקאו ובננה. אפשר ללכת לכיוון יותר טרופי עם בננה, אננס, ומנגו. עלי תרד כמעט לא מורגשים בשייקים וניתן להוסיף אותם לכמעט כל שייק לבוסט בריא. טיפ: אם תקפיאו בננות (ללא הקליפה) – יצא לכם שייק מתוק במרקם מושלם.
  • ניתן לשדרג את השייק ולהכין "גלידת בננה". קחו בננות קפואות והוסיפו מנת חלב שקדים (או חלב אחר לפי הטעם), אך פחות ממה שהייתם שמים בשייק. ניתן כמובן לשלב גם פירות קפואים אחרים. הכניסו בקערה והוסיפו מעל "תוספות" כמו פירות טריים, שקדים, אגוזים, זרעי צ'יה, או אפילו שברי עוגיות אם בא לכם להתפנק.
  • ניתן לחתוך פירות ולאכול אותם עם קערת יוגורט חלבי או יוגורט קוקוס וגרנולה.
  • אם אתם רגילים לאכול לאכול כריכים בבוקר, ורוצים לעבור למשהו קצת יותר בריא, נסו לחם מחיטה מלאה, מרחו עליו חמאת בוטנים (טבעית, ללא תוספת מלח או סוכר), והוסיפו פרוסות של בננה. תגוונו עם שילובים שונים של ממרחי שקדים ופירות.
  • ולמי שאינו טיפוס של בוקר, ניתן להכין בערב שלפני סלט פירות ממגוון הפירות שיש לכם בבית – בננות, תותים, תפוזים, ענבים, קיוי, תפוח, אגס ועוד.

בדקו גם

קרם לחות לפנים גיל 50 פלוס

קרם פנים מומלץ לגיל 50 – הרשימה המלאה

הגעתן לגיל 50? הגיע הזמן להתחיל להקפיד על שגרת טיפוח הכוללת קרם פנים. בגיל חמישים …

תגובה אחת

  1. זה כל כך צודק אני אןכלת פרי אחד על הבוקר וזה גם עוזר לאנרגיה וגם את יכולה לאכול יותר מאוחר ארוחת בןקר ולהיות יותר שבעה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *