הטירוף החדש בטיקטוק: האם הילדים שלנו משלמים את המחיר?
ברוכים הבאים לעולם שבו ילדים חושבים שזה רעיון טוב להשתתף באתגרי טיקטוק מסוכנים! הפעם, מדובר על אתגר שגרם לעלייה מדאיגה במספר הפציעות בקרב ילדים והורים רבים מצויים בבהלה תוך כדי תהייה כיצד להגן על ילדיהם מהנעשה ומהבאות.
איך הכל התחיל?
כל העולם עכשיו מדובר על אתגר הטיקטוק החדש שכבש את הרשת. מדובר באתגר שבו המשתתפים מבצעים פעולה מסוכנת, ומשתפים את התוצאה ברשת החברתית. ככל הנראה, זהו חלק מאתגרי "הישרדות דיגיטלית" כמו אלה בהם מושכים את כסאותיהם של ההורים והמחנכים.
אתגרי טיקטוק כבר לא זרים לתושבי האומה הדיגיטלית. במהלך השנים ראינו שגעונות שונות החל מריקודים משונים ועד סדרות בישול הזויות. אבל הפעם, הסיכון כבר עבר את גבולות המותר, והגיע הזמן לדבר בקול על "הפלא החדש" וצרותיו.
אז מה בעצם האתגר?
האתגר החדש מסתכם בפעולה פיזית שמסכנת את המשתתף – שזה אומר, ילדינו האהובים! על פי הדיווחים, ילדים מתמודדים עם אתגר שכולל פעילות אתגרית שחושפת אותם לפציעות.
- פציעות גוף כתוצאה מנפילה
- שברים ובעיות אורתופדיות
- השפלה בקרב חבריהם
ככל שהפופולריות של האתגר גוברת, כך גם מספר הפצועים שמגיעים למיון. ההורים חרדים והקהילות הדיגיטליות גועשות – לכל תגובה יש כמובן גם צד קומי, אבל זה ברור שחיינו המודרניים לא יכולים להכיל מצב שבו הפופולריות של האתגר באה על חשבון ביטחון הילדים.
האם זהו המחיר של הרשתות החברתיות?
באיזשהו שלב, עלינו לשאול את עצמנו: האם הפופולריות באינטרנט שווה את הבריאות והביטחון של הילדים? אין ספק שהנוכחות ברשת גורמת לאנשים לעשות דברים שמעולם לא היו עושים במציאות היום-יומית.
בטוחים או לא, כאן נמצאת השאלה המרכזית: האם עלינו לקבל בכניעה את כוחה של המדיה החברתית
איך נשמור על ילדינו?
עניינים אלו מחייבים אותנו לקחת אחריות ולשמור על ילדינו. עלינו להעלות את המודעות בקרב ילדים לגבי הסיכונים הטמונים בכך ולנקוט בצעדים פשוטים אך אפקטיביים:
- דברו עם הילדים: שאלו אותם על האתגרים שהם מתנסים בהם. השתדלו להבין מדוע הם עושים זאת.
- הגדרה ברורה של גבולות: הגדרת כללי בטיחות וציפיות לגבי השימוש באפליקציות.
- הקפדה על נוכחות הורית דיגיטלית: השתמשו בכלים לניטור פעילות דיגיטלית, כולל מגבלות זמן ומעקב אחר פעילות
תהיו מעורבים!
אנו מזמינים אתכם לשתף את דעתכם ולהגיב למטה: האם לדעתכם עלינו לסמן אתגרי טיקטוק כ"אזור אסור"? או שאולי יש למצוא דרכים יצירתיות לחינוך ולמודעות דיגיטלית?
לסיכום
האתגר התורן בטיקטוק מחייב התייחסות חברתית דחופה, וכולנו, גם הורים וגם מחנכים, נדרשים לחשוב כיצד ניתן להבטיח שהמדיה החברתית תשרת אותנו ולא תביא לנו נזק. בואו נעשה זאת יחד.